A la Fira d’Entitats de Sants, Maig 2019

Com colafón de la constitució de la Coordinadora de Sants hem participat a la Fira d'Entitats com una mesura per començar el treball pel Sistema Públic de les Pensions.

Print Friendly, PDF & Email

El 18 de Maig del 2019 la Coordinadora Sants Montjuïc, després d’un procés d’acte organització de 6 mesos, es va presentar públicament en el Districte participant en la Fira d’Entitats de Sants.

En aquests 6 mesos els companys del Districte primer van construir l’Assemblea de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i després l’Assemblea de Poble Sec, que es van sumar a les dues ja veteranes de Zona Franca i la Font de la Guatlla Magòria. Aquest esforç va ser el resultat d’un procés auto organitzatiu de tots els companys pensionistes de Sants Montjuïc que va concloure en la formació de la Coordinadora de Districte.

Remarquem que va ser possible començar gràcies a les concentracions dels ‘Dilluns al Sol’ on es van realitzar els contactes entre pensionistes i es van valorar les possibilitats que havia d’agrupar companys per a constituir les assemblees, la possibilitat de muntar assemblees obertes i constituir-les com a Marea Pensionista de Catalunya va ser un fet.

El següent pas va ser la constitució de la Coordinadores com un salt organitzatiu que va continuar amb el reconeixement pel Centre Social de Sants, la Va unir de Entitats i el Disticte de la nostra Coordinadora d’una forma molt ràpida que va permetre la nostra participació en la fira. La presència durant anys en el districte de les Assemblees de Zona Franca, Font de la Guatlla-Magòria i sobretot Salvem  les Pensións va contribuir fermament a aquest ràpid procés.

La presència en la fira, en la qual van participar més de 10 companys en les permanències que van durar tot el dia, es van repartir més de 800 fullets i es va vendre material de propaganda com: xapes, llibres, samarretes… En general la nostra presència va tenir una bona rebuda com a Coordinadora.

Es va intervenir en dues entrevistes amb la ràdio: Sant3Ràdio i Ona Sants.

Es van recollir contactes interessats a donar suport a les reivindicacions pensionistes.

Salutacions.